28 november – lezing Martin Sitalsing: “De (dis)functionaliteit van het hokjesdenken”

Datum: 28 november 20.00-22.00 uur

Locatie: Grand Café de Millystraat 8   in Zuidlaren

PosterSitalsing

Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert ook dit jaar weer openbare en gratis toegankelijke lezingen voor belangstellenden uit Zuidlaren en omgeving. Thema is deze keer “Kopstukken”: bekende personen uit onze omgeving vertellen hun eigen (persoonlijke) verhaal over hun loopbaan, met nadruk op de inhoud van het werk, en de maatschappelijke, sociale, ethische uitdagingen en spanningen daaromheen. Met uitgebreide mogelijkheden tot het stellen van vragen, en discussie.

De eerste lezing, begin april, werd verzorgd door Margrite Kalverboer, Kinderombudsman. De tweede lezing werd gehouden door Gerard Kemkers; de derde in september door Harm Post en de vierde op 28 november as. wordt gehouden door Martin Sitalsing, voormalig hoofdcommissaris en korpschef van Surinaamse afkomst. Binnen de Amsterdamse politie was hij onder andere projectleider grootschalig optreden, recherche, commandant van de Aanhoudingseenheid en teamleider openbare orde. Op verzoek van Bernard Welten en Jacques Wallage maakte hij destijds de overstap naar de politieregio Groningen waar hij districtschef werd van Groningen en Haren en op 1 oktober 2009 werd hij benoemd tot de korpschef van Twente. Daarmee was hij in Nederland de eerste korpschef met een migratie-achtergrond. Daarna heeft hij de overstap naar andere functies gemaakt. Zo was hij directeur/bestuurder van Jeugdzorg Groningen en later Jeugdbescherming Noord. Thans is hij voorzitter Raad van Bestuur van Lentis/GGZ en de FPC van Mesdag. Daarnaast vervult hij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies in het publieke domein.

Martin houdt een inleiding met als titel “ De (dis)functionaliteit van het hokjesdenken”. Hij belicht daarin momenten uit zijn leven en loopbaan

Deze unieke combinatie van verschillende rollen en werkzaamheden levert een prachtig verhaal op over hokjesdenken in al haar facetten. Kortom een avond over de vele identiteiten van Martin Sitalsing

De lezing zal plaatsvinden in het Grand Cafe, de Millystraat 8, Zuidlaren (advies: parkeren op de Brink te Zuidlaren). De lezing begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Na het eerste deel (45 min) is er een korte pauze, gevolgd door het tweede deel met afronding van de lezing, daarna uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. De afronding is uiterlijk om 22:00 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt gecollecteerd voor een goed doel.

Voor nadere informatie
Karin Kalverboer 06-51102406